суббота, 19 марта 2016 г.

Біографія

Гончаренко Євгенія Василівна

Народилась 8 грудня 1949 року в місті Шостка Сумської області в родині службовця. Закінчила ЗОШ № 11. З 1967 р. п’ять років працювала на заводі „Зірка” лаборантом Ц З Л.
 В 1977 році закінчила Київський інститут харчової промисловості. За спеціальністю − інженер - технолог хлібопекарного, макаронного і кондитерського виробництв. З 1977 року чверть віку віддала системі профтехосвіти, працюючи майстром виробничого навчання і викладачем.
Вірші пише зі шкільних років. У 2000 році у видавництві „Слобожанщина” м. Суми вийшла перша збірка віршів „Луна душі”. У 2003 році у видавництві „Сіверщина” м. Шостка – „Казки для школяриків”, „Вірші та казки про звірів і птахів”, „Пісні - вірші”. У 2004 році − „Новели та оповідання”, роман „Така доля”, збірки віршів: „Безмовність печалі”, „Сестриці”, „В лісі”, „Моє Полісся”. У 2005 році − роман „Кам’янистий шлях”, збірка віршів: „Наостанці”. У 2006 році − оповідання. У 2007р. − роман „Соломійка”, казка: „Пригоди бобренятка”. У 2012  році збірка віршів − „Співи Сіверщини”. У 2013 році збірка віршів - "Роздуми". Друкується в місцевій пресі.
Її твори українською та російською мовами дивують своєю різножанровою палітрою: вірші, пісні, романи, новели, оповідання, казки і вірші для дітей. Ілюстровані власноруч книжки вона дарує відділам освіти, культури, школам і бібліотекам  міста Шостки  та в  інших  містах  України.
Основна тема її  творів – краса природи рідної Сіверщини, Полісся, краса землі її безжурного дитинства, відносини між сучасними людьми та їх філософія буття. Лірика Євгенії Гончаренко пронизана найпотаємнішим: любов’ю, радістю та одвічним прагненням жінки –  бути щасливою.
Усе, з чим я пішла в життя, дала мені моя старенька перша школа № 1* і матуся, − із вдячністю говорить Євгенія Василівна Гончаренко.


Кореспондент газети „Імпульс” –  О.В. Гуща.

Комментариев нет:

Отправить комментарий